Close
Barbarossastraat 39 6522 DK Nijmegen, Nederland
+31 6 12 69 35 89 info@pitvoedingenenergie.nl

Zalm op een bedje van… en een dekentje van ;-)

 

 

 

 

 

 

 

Bereidingstijd | 40 minuten

Voor | 2 personen

Ingrediënten

2 courgettes

2 stukjes zalm of 1 groot stuk

250 gram cherrytomaatjes, eventueel met steeltje

Sap van een ½ limoen

4 eetlepels olijfolie

1 eetlepel kruiden; dit kan van alles zijn! Provinciaalse kruiden, Caribbean spice (Jonnie Boer), ik heb gekozen voor dit laatste.

1 teentje knoflook

Peper en zout

1 Lente-uitje voor garnering

 

Ovenschaal

 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijdt de courgette in mooie gelijkmatige plakken. Verdeel deze op de bodem van de ovenschaal. Leg de 2 moten zalm op de courgette.

Meng in een kommetje de olijfolie, limoensap, kruiden en de knoflook. Bestrijk met een kwastje de zalm met het mengsel. Het restje mengsel verdeel je over de courgette.

Halveer zoveel cherrytomaatjes die je nodig hebt om de zalm te bedekken. De overige cherrytomaatjes, eventueel met steeltje verdeel je over de rest van de ovenschaal.

Peper en zout naar smaak. Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven.

Garneer met het lente-uitje.

Geniet!